Počas Turíc sme slávili obnovu sľubov, vstup do noviciátu i 50. výročie provincie

Uplynulý víkend 8.-9. júna 2019 bol pre sociálne sestry bohatý na liturgické slávenia. Strávili sme ho spoločne ako celá provincia v našom dome v Košiciach i v kostole Sedembolestnej Panny Márie na košickej Kalvárii.

Naša juniorka sr. Marcela obnovovala svoje zasvätenie sa Kristovi v Spoločnosti sociálnych sestier sľubmi čistoty, chudoby, poslušnosti a vernosti charizme. Na konci svätej omše kandidátky Zuzana, Mária a Flóra vyjadrili svoju túžbu patriť Kristovi a pokračovať vo formácii, a tak boli jednoduchým obradom prijaté do noviciátu. Na znak príslušnosti k Spoločnosti dostali benediktínsku medailu a Konštitúcie, ktoré budú počas obdobia noviciátu študovať a pripravovať sa tak na zloženie prvých sľubov.

V nedeľu sme sa zase zamerali na oslavy 50. výročia vzniku slovenskej provincie. Bol to dojímavý čas, keď sme mohli počúvať staršie sestry, ako si spomínali na rok 1969, keď uprostred problémov neslobody zažívali hlbokú radosť, lebo sa preukázalo, že malý stromček komunity na Slovensku zmocnel a zapustil hlboké korene. My mladé sestry sme zase prežívali vďačnosť za dar vernosti a vytrvalosti mnohých tých sestier, ktoré pre nás budovali dedičstvo a teraz nám ho s láskou odovzdávajú. Modlíme sa, aby počas nasledujúcich 50 rokov sa tento strom rozvetvil a priniesol mnohé ovocie na Božiu slávu.