Začína deviatnik ku bl. sr. Sáre

Od 3.5. začína modlitba deviatnika ku sviatku sr. Sáry, ktorý budeme sláviť 11.5., tento rok to pripadá na piatok. Niečo z prvého dňa, viac tu: https://socialnesestry.sk/modlitby-ku-sv-sare/

  1. Prvý deň – sloboda od naviazaností

Z denníka sestry Sáry:

Je možné, že niekedy sú to skutočne malé, malicherné a úplne obyčajné veci, ktoré ma spútavajú. Nesmiem sa tomu smiať. Nesmiem povedať, že sú to maličkosti, ktoré v duchovnom živote nestoja za reč … Musím sa ich zbaviť, aj keď to trochu bolí, maličkosti, na ktorých snáď lipnem. Musím sa ich zriecť! Nech som slobodná od všetkého, nielen od veľkých vecí, ale slobodná aj od všetkých maličkostí!

Koľkokrát a aké silné pokušenie prichádza zvlášť v poslednom čase. Ako často neviem odporovať pokušeniu fajčiť, ako často robím v mysli kompromisy!

Vidíš aká som bezmocná, slabá a schopná padnúť. Vidíš, v mysli sa  mi veľmi  páči pevnosť, prísny život, a vskutočnosti som taká mäká, zmäkčilá, nenásytná, mám rada pohodlie a mám rada seba. Môj Kriste, maj so mnou trpezlivosť: neodním mi svoju milosť, pretože som takáto! Sľubujem ti, že urobím všetko, aby som splnila tvoje prianie! Pomôž mi! Ak postupujem pomaly, prehliadni to! Nepozeraj na výsledky, ktoré sú prakticky ničím, ale na úsilie, ktoré ma to stojí! Buď trpezlivý a postupne sa stanem takou, akou ma chceš mať!

 

Úvaha:

Keď kráčame so sestrou Sárou po ceste lásky, prídeme k podobným prekážkam, ktoré často obmedzujú našu slobodu a bránia nám robiť skutky pochádzajúce z lásky. Sestra.Sára vie, že ak sa otvorí pred milujúcim Bohom so všetkými temnotami, ktoré pretrvávajú v jej duši, potom sa môže zveriť Božej pomoci. Okrem toho však, vkladá do toho svoje ľudské úsilie a rozhodnutia.

Chvíľka ticha:

Modlitba:

 Pane Ježišu, ďakujem ti, že si Boh, ktorý prijímaš moje pády, a ktorý ma dokonca objímaš

s porozumením a láskou. Prosím ťa, urob ma slobodnejšou v konaní lásky a daj, aby som sa

s ochotným srdcom  oslobodila od všetkých naviazaností! Amen!