Košický provinciálny dom ožil stretnutím najmladších sestier

Prvý adventný víkend sa v Košiciach uskutočnilo výnimočné stretnutie, pri ktorom sa mohli spoznať slovenské kandidátky a maďarské novicky. Maďarská provincia má už päť noviciek, ktoré pricestovali z Budapešti spolu so svojou magisterkou. Z Bratislavy prišli zase tri kandidátky – Zuzka, Majka a Flóra.

Sobota ráno sa teda niesla v znamení zoznamovania. Nasledovalo zdieľanie starších sestier, ktoré novickám rozprávali o svojom povolaní a živote. Kandidátky sa zatiaľ venovali ďalším témam sociálnej náuky Cirkvi. Poobede sme sa spoločne túlali po Košiciach, po stopách sestry Margity, našej zakladateľky. Neodradilo nás ani studené počasie. Pri večernej modlitbe sme spoločne ozdobili adventný veniec a odovzdali Pánovi naše adventné predsavzatia. Strávili sme spolu príjemný spoločenský večer aj nedeľný obed, pretkaný humornými pokusmi o slovensko-anglicko-maďarskú komunikáciu.

Tešíme sa, že Spoločnosť sociálnych sestier ožíva mladými povolaniami a že na tejto nádeji môžu mať účasť aj staršie sestry, ktoré sa za nás veľa modlia.