Oslavovali sme bl. Sáru i Založenie Spoločnosti

11. a 12. máj sú významné sviatky pre našu Spoločnosť. 11. mája si pripomíname liturgickú spomienku bl. sestry Sáry Salkaházi, je to deň jej narodenín. Na druhý deň, 12. mája zase slávime deň Založenia Spoločnosti sociálnych sestier, v tomto roku 2020 dovŕšila už 97 rokov. Ako sa hovorí, celý jeden ľudský život. Narodenie sr. Sáry sme oslávili netradične, vďaka moderných technológiám sa nám podarilo spojiť so sestrami z rôznych miest a zorganizovať spoločnú adoráciu online. Prostredníctvom aplikácie Zoom sme tak mohli všetky spoločne uvažovať nad myšlienkami a modlitbami sr. Sáry a na konci adorácie dostať aj kňazské požehnanie.

Založenie spoločnosti sme si pripomenuli čítaním zápisnice, čo robíme každý rok 12. mája presne o 7.35 ráno, keďže presne v tom čase v roku 1923 Spoločnosť sociálnych sestier vznikla. Večer sme slávili spolu s ostatnými bratislavskými sestrami svätú omšu vo farnosti Podunajské Biskupice a deň zakončili slávnostným posedením v našom dome. 

Dňa 12. mája 2020 sa sestry z Košíc Martina a Ľudka zúčastnili sv. omše slávenej ku cti blahoslavenej sestry Sáry Salkaházi, ktorú slúžil o. biskup Marek Forgáč. Sv. omša bola odvysielaná v priamom prenose z Rádia Lumen, z ktorej bol urobený aj videozáznam a môžete si ju pozrieť tu:

https://youtu.be/dqr2zhOLZD8